top of page
Søk
 • kristineboe8

Gudmund viser MOT

Gudmund Broks Kongshavn har lagt keeperhanskene på hylla etter en flott karriere på banen. Nå har han startet på nye utfordringer i MOT - der han skal ha ansvaret for aktivitetene til organisasjonen i den nordligste landsdelen. - Det var umulig å takke nei til denne utfordringen da den dukket opp, sier Kongshavn.


Foto: Digitalsport.


30-åringen avsluttet fotballkarrieren med proffopphold i rumenske Dinamo Bucuresti denne våren. Tidligere har han spilt for Vålerenga, Sarpsborg, Aalesund og Tromsø. Da muligheten om jobb i MOT dukket opp - var valget enkelt.


- Jeg har i mange år drømt om å jobbe i MOT. Den sterke motivasjonen min og det brennende ønske jeg har om å bidra til å skape trygge og robuste barn og unge var en av grunnene til at jeg fikk jobben.


- Da jeg spilte i TIL holdt jeg noen foredrag på skoler for MOT, det har gitt en sykt god følelse når man ser at det kan bety noe for barn og unge. Alle mennesker sliter med sitt, og ungdom er ofte litt mindre trygg på seg selv.


- Jeg er privilegert som har hatt fotballen som levebrød siden 2009. Fotballen har gitt meg mange gode vennskap og store opplevelser. Jeg håper og tror at jeg kommer til å bruke mange av de erfaringene og egenskapene jeg har opparbeidet meg fra fotballen i min nye jobb.


Nå gleder Gudmund seg til fortsettelsen I MOT. Han startet opp i august og stortrives I ny jobb.


- Det er fantastisk for meg og familien å ha en fast 100 %-stilling. Jeg har i mange år vært vant til midlertidige arbeidsavtaler og det presset og stresset det medfører.


Gudmund har fått god hjelp av Idrettens karrieresenter og Karianne Stensen Gulliksen på sin vei mot ny karriere.


- Å skrive søknad og CV har vært en veldig lærerik prosess. Samarbeidet med IKS (Idrettens karrieresenter) har fungert supert. Karianne har vært kjempeflink til å stille meg de rette spørsmålene og å sette meg på rett spor på en slik måte at jeg har gjort jobben selv.


Gudmunds råd til andre idrettsutøvere som lurer på hva de skal gjøre den dagen karrieren er over:

 • Være fremoverlent og pro-aktiv. Du som idrettsutøver har et stort nettverk, ikke vær redd for å bruke det!

 • Du har opparbeidet deg en rekke erfaringer og egenskaper gjennom idretten.

 • Samarbeid, lagarbeid

 • Jobbe mot både individuelle og felles mål

 • Prestere under press – kjempenyttig i jobbintervjuer etc.

 • Evne til å stå i det uforutsigbare, men likevel hele tiden gå på jobb og prestere er veldig overførbart til andre yrker. Prestasjon er ferskvare.

 • Tenk nøye gjennom hvilke interesser og egenskaper du har. Ta styring selv, ikke la tilfeldigheter avgjøre hvordan livet blir.

 • Jeg har vært veldig bevisst på hva jeg vil, det er en stor del av planleggingen av livet etter idretten.

 • Dersom du ønsker å studere, vær bevisst på at du finner fag som er samstemt med dine personlige styrker og interesser.

 • Bruk IKS, de ønsker å hjelpe deg. Det tilbudet de har er fantastisk.

 • Begynn å jobbe med disse tingene i god tid. Å skrive grundige CV-er og jobbsøknader er mer tidkrevende enn man kanskje tror.

 • Det er positivt for potensielle arbeidsgivere dersom du har vært i et kapteinsteam, i spillerutvalg, vært NISO-tillitsvalgt, gjort ulike oppdrag for klubben din etc.

 • Mange idrettsutøvere har jobbet med en rekke ulike mentale trenere, coacher etc. Disse prosessene vil være nyttige en mange andre yrker.

 • Du har en rekke verktøy i ryggsekken som er mer overførbare til andre yrker enn du kanskje tror. Du har gått livets skole, på mange arenaer og i mange settinger er denne vel så lærerik som å gå på universitet.


Til slutt en liten oppfordring fra Gudmund og MOT: - Dersom noen av dere som leser dette blir nysgjerrig på hva vi i MOT jobber med er det bare å ta kontakt. Mitt mål er at flest mulig barn og unge får ta del i det fantastiske arbeidet som har blitt gjort i MOT i mange, mange år. IKS ønsker Gudmund lykke til i ny karriere!
36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page