top of page

MENTAL SUNNHET - ØNSKER DU HJELP?

Som idrettsutøver utsettes du for mange stressfaktorer. Noen ganger kan totalbelastningen bli for stor - og det kan være nyttig å ha noen å snakke med som kan hjelpe deg med å håndtere dine utfordringer. 

FIFPRO - MENTAL HEALTH

FIFPRO er den internasjonale spillerforeningen i fotball - jobber for utøvernes rettigheter - og har blant annet stor fokus på mental helse. 

De har laget noen korte videoer og enkel info som er nyttig for deg som idrettsutøver - og andre i idretten - om typiske kjennetegn på utfordringer innen mental helse. 

Du kan lese mer på deres nettside:
FIFPRO - mental helse

FIFPRO - alt om mental helse

RASK PSYKISK HELSEHJELP

Rask Psykisk Helsehjelp er et lett tilgjengelig kommunalt tilbud til personer over 16 år, som har angstlidelser, depresjon eller søvnproblemer. Hjelpen er basert på kognitiv terapi og veiledet selvhjelp. 

Dette er et gratis lavterskeltilbud - og du trenger ikke henvisning fra lege. 

Klikk deg inn på deres nettside for mer info og kontaktskjema til din kommune. 

BLÅ KORS

Blå Kors har en rekke gratis behandlingstilbud flere steder i landet. 
Har du selv rusproblemer eller pengespillavhengighet, eller kjenner du noen i idretten, venner eller familien som sliter med slike problemer?

Mer info om deres tilbud finner du på deres nettside. 

SPILLAVHENGIGHET NORGE
De tilbyr ulike hjelpetilbud, som nettverksmøter, individuell oppfølging, forelesninger og nyttige råd for å få oversikt i din økonomi. 
Dette er et gratistilbud - og de bistår både spilleavhengig og pårørende. 


Mer info om deres tilbud finner du på deres nettside. 

KIRKENS SOS

Trenger du noen å snakke med - uansett tid på døgnet - kan du kontakte Kirkens SOS. Her er det mulig å ringe, sende sms  eller chatte. 

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Der er det alltid noen som tar imot samtaler, hver eneste dag, både natt og dag, også i ferier og høytider. De ønsker å fremme livsmot og håp for den som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise - og er samtidig et selvmordforebyggende lavterskeltilbud. 

Mer info om hvordan du tar kontakt med Kirkens SOS på deres nettside.

mh-02-1100.jpg
bottom of page